El pròxim 27 d’abril,dijous a l‘Ateneu Barcelonès (carrer Canuda 6) sala Segarra, 19 hores, podrem seguir la presentació d’en Julio Zino, un autèntic referent en matèria d’us de la tecnologia a les presons, com una eina de millora i inclusió dels seus interns a la nostra societat.

Julio Zino, Antropòleg, professor associat de la Universitat de Barcelona, especialista en processos organitzatius i de transmissió cultural. Treballa als serveis penitenciaris com a coordinador de programes de foment de l’ús de les TIC als centres penitenciaris. Ell mateix és defineix com: “Mi orientación teórica está basada en la Antropología y se convierte en práctica a través de la Educación (Social). Intento vincular la teoría con las experiencias prácticas.

Julio Zino

Concibo la docencia como proceso de participación y de intercambio e intento poner en práctica experiencias que rompan con la unidireccionalidad magistral.”

La tecnologia i les tic sempre ha estat un matrimoni complicat per diverses raons. La primera és la dificultat d’alinear les necessitats polítiques del moment amb les mesures d’inserció i inclusió a la societat dels interns de les presons. S’associa més la tecnologia com a elements per augmentar la seguretat i aïllar la comunicació entre els interns i el món exterior. Persones com en Júlio Zino, fa molts anys treballant i demostrant que les TIC són un element molt útils per reinserir a les persones que estan internes a les presons a la societat. Aquests projectes són poc coneguts. sobretot per la discreció en què es treballen aquests projectes No és fàcil doncs, conèixer l’impacte real dels mateixos si no és de la mà dels seus directes protagonistes. És doncs un autèntic privilegi poder escoltar de primera mà que i com s’està treballant dins dels centres penitenciaris i quin protagonisme tenen les TIC en aquests projectes.

Pots llegir més sobre el tema en els següent enllaç: http://ricardfaura.eu/documentacio-bibliografia-webgrafia /

Enllaços

 

Emissió en directe per internet i enregistrament del Diàleg a càrrec de Telápolis.tech