El passat 26 de febrer del 2015, va tenir lloc la tertúlia Nova Societat del Coneixement a l’Ateneu Barcelonès, sota el títol “LES NOVES FORMES DE TREBALLAR A LA SOCIETAT DEL CONEIXEMENT”. La convidada aquest cop va ser Maite Moreno Bosch, directora de Monday Happy Monday i especialista en futur del treball.

La ponent va posar en context les transformacions que s’estan produint dels del món del treball, tant des del punt de vista de l’empleador com del propi treballador. La Societat del Coneixement està impactant de manera decisiva en tot el que fins ara definíem com a món del treball, fent que la majoria dels conceptes que ens havien ensenyat i havien configurat tot el nostre imaginari quedin en entredit i es configuri un nou ecosistema laboral.

Aquesta nova concepció del treball, està deixant enrere el que el sistema capitalista més clàssic havia configurat perquè el treballador, i tot el que l’envoltava, fos cada cop més i més productiu. Els paràmetres que situaven a un bon o mal treballador, sempre estaven relacionats amb la productivitat i els seus costos.

La Nova Societat del Coneixement, dins de la que molts anomenen Tercera Revolució Industrial, fa que les prioritats es transformin, fent que es posi en dubte la majoria de preceptes que fins ara semblaven inamovibles. Apareixen nous conceptes i noves figures com els Freelencers, Knowmads, Cloudworking, Coworking, Marketplaces, i es reforcen d’altres com el Compartir i Col·laborar. A la vegada desapareixen velles estructures i apareixen de noves com la Redarquia. Els espais de treball es redissenyen i les característiques de les persones que hi treballen muten i es transformen també.

Tot aquest nou món és el que la Maite Moreno ens va descriure en el parell d’hores que va durar la tertúlia. Van quedar sobre la taula encara moltes preguntes i incògnites per respondre.

Podeu veure el document de la presentació que es va fer a l’ateneu el 26 de febrer al següent  enllaç: https://prezi.com/fv7zpyadvv4j/les-noves-formes-de-treballar-a-la-societat-del-coneixement/  

Més informació sobre les tertúlies Nova Societat del Coneixement a http://www.ricardfaura.eu

Informació sobre Maite Moreno