En aquest proper Diàleg de Ciència, Tecnologia i Coneixement, el darrer d’aquest curs, el farem en format de Docuforum. Veurem i posteriorment comentarem el documental “L’educació”, un dels capítols del més que recomanable programa del Canal 33, dirigit pel Josep Puigbó, “El dia de demà”, que va ser emès el passat dilluns 22 de maig. “En l’educació ens hi juguem una bona part del futur. A El dia de demà ens preguntem què hauran d’aprendre els ciutadans del 2050 per tenir la capacitat de transformar el món? Com serà l’educació del futur? És possible, fins i tot, que l’any 2050 l’escola, tal com l’entenem avui, hagi desaparegut?”. Entre tots reflexionarem sobre el futur de l’educació, un dels pilars del futur del país.

Tot això passarà el dijous, 8 de juny a les 19 hores, sala Verdaguer, de l’Ateneu Barcelonès. Recordeu que l’entrada és lliure!

Per anar fent boca, us recomano que visioneu el programa d’Iñaki Gabilondo, emès el 20 de maig del 2016, “Cuando ya no esté”. En aquest capítol, Iñaki Gabilondo, passa un dia a l’Institut Tecnològic de Massachusettts, més conegut com MIT. Durant els seus més de 150 anys l’Institut Tecnològic de Massachusetts, ha estat el bressol de grans invents i inventors. Els seus edificis han presenciat l’origen del futur cop i un altre. I moltes de les tecnologies que defineixen el nostre present han nascut aquí. Podem escoltar les agosarades prediccions de Nicholas Negroponte, fundador del Laboratori de Disseny MIT Media Lab. El professor Negroponte és un dels grans gurus del nostre temps, que ja va vaticinar en els anys 70 i 80 algunes de les innovacions que avui formen part del nostre dia a dia. Negroponte dóna també importància al paper de l’educació en la construcció del futur. Aquest documental ens donarà més arguments o ens obrirà algunes incògnites que, segur, ens enriquiran el nostre Diàleg.

Us espero al darrer Diàleg d’aquest curs!!

 

Ricard Faura i Homedes
@ricardfaura

 

Enllaç a l’anunci de l’Ateneu Barcelonès

Capítol 5 del programa “Cuando ya no esté” d’Iñaqui Gabilondo