JORNADA SOBRE EL FUTUR DEL TREBALL #futurtreball
Com la tecnologia transforma les noves maneres d’aprendre, de produir i de treballar

22 de setembre de 2015
Jornada a l’Auditori Josep Irla
Edifici de la Generalitat a Girona
Plaça Pompeu Fabra, 1

work


El proper 22 de setembre, a Girona, es celebrarà la jornada El Futur del Treball, Com la tecnologia transforma les noves maneres d’aprendre, de produir i de treballar. Crec que aquesta jornada arriba en un moment molt oportú per posar sobre la taula tot el seguit de transformacions i canvis que s’està produint en el món del treball. Un recent estudi del gegant de McKinsey & Co, ens avançava que gairebé el 85% dels nous llocs de treball creats entre 1998 i 2006, tenen molt a veure amb el que anomenem “treball del coneixement”. També s’espera que moltes de les noves oportunitats d’ocupació estaran relacionades amb les matemàtiques i les ciències. El Departament de Treball dels Estats Units posa en relleu sistemes de xarxes i comunicacions de dades, així com l’enginyeria informàtica i programari entre les ocupacions projectades per créixer més explosivament en 2016. Durant els següents set anys, s’espera que el nombre de llocs de treball al sector de la tecnologia de la informació augmentin un 24 %, una xifra més del doble de la taxa global, del que s’espera que creixi l’ocupació.

Però no tot sembla que serà positiu. Més del 50% dels treball que ara coneixem desapareixeran i l’altre 50% sofrirà una gran transformació. Estem davant d’un canvi de cicle pel que fa al treball? Quanta gent quedarà despenjada d’aquesta nova revolució? Que harem de fer perquè aquest canvi no arrossegui a gran part de la població si no que en surti beneficiada la gran majoria?

Esperem que moltes d’aquestes incògnites siguin plantejades al llarg de la Jornada del dia 22. Us esperem a Girona!!

09.30 Presentació de la Jornada

A càrrec de Ferran Roquer, director dels serveis territorials del Departament d’Empresa i Ocupació a Girona,

Conducció de la Jornada, Ricard Faura i Homedes @ricardfaura, Cap de servei de Societat del Coneixement de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament d’Empresa i Ocupació.

09:45 Claus per treballar i aprendre en temps de xarxes

A càrrec de Genís Roca  @genisroca, soci i president de RocaSalvatella, despatx de consultoria de negoci amb oficines a Barcelona, Madrid i Bogotà.
Amb més de vint anys d’experiència, és un expert en la transformació digital i el seu impacte en entorns personals, professionals i empresarials. Ha estat triat, el 2013 i 2014, pel diari El Mundo un dels 25 espanyols més influents d’Internet.
Forma part de diferents consells assessors i consells d’administració, la seva opinió ha estat requerida en comissions governamentals, manté seccions estables a la premsa i ràdio, i és convidat habitual com expert en diferents cadenes de televisió. Al 2010, la patronal empresarial el va premiar com el millor conferenciant de l’any.

10:30 Ser innovador per estar en el mercat

A càrrec de Javier González @xgonzalezabad, director gerent de Citilab de Cornellà.
Citilab és un centre per a la innovació social i digital que explota i difon l’impacte digital del pensament creatiu, el disseny i la innovació que sorgeix de la cultura digital. És, alhora, un centre de formació, d’investigació i una incubadora d’iniciatives empresarials i socials.

11:15 Pausa

11:45 Ateneus de Fabricació, un nou servei d’interès públic, únic al món

A càrrec de Jordi Reynés  @JordiReynsGarcs, director de la Xarxa d’Ateneus de fabricació.
Ha treballat en projectes de joves, de promoció sociocultural, de participació, en la gestió de lleis de millora de barris, en innovació social…sempre amb una especial atenció a la ciutadania i als moviments socials.
Els Ateneus de Fabricació són espais de creació i aprenentatge, vinculats a la innovació social, les noves tecnologies i en especial a la fabricació digital, on els ciutadans són usuaris actius i protagonistes.

12:45 Taula rodona amb 5 empreses gironines, on la tecnologia i la innovació són un factor clau

A càrrec de:
Joan Marc Codolà @JMcodola, soci fundador de 3DPRINCAT
Franc Comino @franc_comino, soci fundador de WATTIA INNOVA
Pere Cornellà @pere_cornella, empresari i gerent de CAFÈS CORNELLÀ
Eloi Fabrega, director d’EFIMÀTICA
Clara Riera @cookingirona, sòcia fundadora de COOKINGIRONA

14:00 Finalització de la sessió