El proper dijous 9 de març a la sala Segarra de l’Ateneu Barcelonès, tindrem el següent diàleg Ciència, Tecnologia i Coneixement, a les 19 hores.

Aquest cop tindrem amb nosaltres, en Xavier Pi, Enginyer Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya, Pèrit Judicial expert en Informàtica Industrial i TIC. Sota el títol “Que és la Industria 4.0?”.

El terme Indústria 4.0 va ser encunyat pel govern alemany per descriure la fàbrica intel·ligent, una visió de la fabricació informatitzada amb tots els processos interconnectats per Internet de les Coses (IOT). És el que coneixem com Internet industrial de les coses, I2OT. S’espera que el nou concepte d’indústria 4.0 sigui capaç d’impulsar canvis fonamentals al mateix nivell de la primera revolució industrial a vapor, la producció en massa de la segona i l’electrònica i la proliferació de la tecnologia de la informació ha caracteritzat la tercera.

Podeu veure un vídeo del World Economic Forum on explica el que per ells és la Quarta Revolució Industrial:

La Indústria 4.0, va molt més enllà que de una nova manera de produir de manera masiva, una passa més en la propia evolució del concepte industrial. La industria 4.0 es una autèntic revolució i canvi respecte el que fins ara coneixiem. Ens cal coneixer doncs aquest nou paradigma i qui millor per explicar-lo que un veritable especialista com en Xavi Pi.

Ens veiem el proper dia 9 i comentem tots plegats cap on ens porta de darrera de les revolucions industrials.