El pròxim dia 10 de novembre, dijous, tindrem la tertúlia Ciència, Tecnologia i Coneixement, com ja ve essent habitual un cop al mes, a les 19 hores, a la Sala Pompeu Fabra de l’Ateneu Barcelonès, com sempre amb entrada lliure. Aquest cop el ponent serà l‘Alfons Rubio-Manzanares, president de Barcelonaqbit.com . Ens parlarà els fenomen Quàntic i el seu impacte present i futur en el nostre dia a dia.

fotos

La computació quàntica deixa fora els fins ara sistemes lògics emprats per actuals sistemes de computació, utilitzant el model dels estats de l’àtom per realitzar els seus processos.
Els dispositius i ordinadors “convencionals”, tradueixen tota la informació que processen mitjançant el llenguatge binari, utilitzant només dos estats per les dades, el 0 o l’1. Tota la informació guardada dins dels ordinadors, es resum en seqüències de zeros i uns, apagat o encès. En canvi, els àtoms tenen una curiosa qualitat, la superposició.

La superposició de l’àtom consisteix en què un àtom pot tenir un estat de 0 i d’1, però a més a més pot adoptar els dos estats a la vegada. Aquests ordinadors quàntics són capaços de provar, al mateix temps, totes les possibilitats que existeixen per una solució concreta d’un, a diferència del que es fa ara, anar provant totes les possibilitats una darrera l’altre.
Aquest canvi de paradigma pel que fa a la computació, suposa un gran avenç pel que fa a la potència de computació, donant l’oportunitat d’efectuar càlculs fins ara impensables fins i tot pels anomenats super ordinadors.

Aquesta tertúlia té el suport de l’empresa Telapolis.net, que fa la transmissió via internet de la mateixa, també de la Fundació Francesc Layret, del Centre de Cultura Contemporània i de Tertúliadigital.com

Anunci de l’Ateneu Barcelonès:
http://www.ateneubcn.org/agenda/que-volem-dir-quan-parlem-fenomen-quantic-es-nomes-teoria-quin-impacte-economic-pot-tenir
Linkedin d’Alfons Rúbio:
https://www.linkedin.com/in/alfonsorubiomanzanares/xx

layret_logo-300x134esponsor-TELAPOLIS150-100

CCCB Marca art final traçat senyalització

tertuliadigital