El pròxim 22 de desembre, a les 19 hores, tindrà lloc la propera tertúlia, Ciència, Tecnologia i Societat, a l’Ateneu Barcelonès, sala Pompeu Fabra. Aquesta vegada el tema serà “LA TECNOLOGIA A L’AULA, ENEMICS O ALIATS?”

En aquesta ocasió tindrem un grup d’especialistes de la matèria que ens ajudaran a reflexionar sobre l’impacte de la tecnologia en el procés d’educació i concretament dins de l’escola.

Aquest debat va sorgir arran d’una discussió a les xarxes social arrel de l’aparició d’una entrevista a Manfred Spitzer, psiquiatre, que investiga ens efectes de la tecnologia digital en l’educació, al diari La Vanguardia, el 22 d’octubre. Manfred Spitzer destacava els efectes nocius de la tecnologia en els processos educatius dins de l’Aula. Aquestes afirmacions van produir un interessant debat, on la majoria de les intervencions anaven en la línia de matisar i fins i tot atacar aquesta visió pessimista de l’ús de la tecnologia.

vanguardia

Crec que pot ser una molt bona oportunitat de seguir reflexionant sobre com han de conviure les tecnologies amb les aules, els alumnes, els mestres i, perquè no, les famílies.

Continuem doncs parlant el pròxim 22 de novembre a l’Ateneu!