Ciències i Tecnologia
Ateneu Barcelonès

Butlletí electrònic 1

 

 

 

 

Nova etapa

 

 

 

Després de les eleccions a ponents d’aquest mes d’octubre, i gràcies al vostre suport, durant els propers tres anys intentaré acostar les ciències i la tecnologia als socis de l’Ateneu Barcelonès, i de manera més intensa si cal, als que formeu part de la nostra Secció de Ciències i Tecnologia.
En aquesta nova aventura m’acompanyarà, com adjunt a la Secció, en Jordi Serrallonga, anterior ponent amb el que ja existía una estreta col·laboració ja que jo mateix vaig estar ocupant la mateixa càrrec en els darrers anys.Aquest butlletí electrònic informarà de les activitats i novetats que tinguin a veure amb la Secció. També m’agradaria que fos una excusa per obrir un canal de comunicació entre tots nosaltres.

Farem un esforç en la personalització de la informació i us demanaré per això, que em faciliteu los vostres dades un seguit de dades per fer-ho possible. Al final d’aquest butlletí trobareu un enllaç a un formulari que agrairem l’ompliu amb les dades que considereu oportunes.

 

 

 

Activitats per aquest mes de novembre

 

 

 

Aquest mes de novembre, tenim dues activitats programades, aprofitant l’exposició del CCCB, “Després de la fi del món”. Ja fa uns anys que venint col·laborant amb aquesta institució i complementant les propostes que des de les seves exposicions es fan, amb debats i reflexions des de la nostre Secció. Aquest any, intentarem també programar més activitats en aquesta línea.

9 de novembre, 18:30 hores, Sala Verdaguer
“LA LLUITA CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC A LA PRÀCTICA: COM HO FEM?
Amb, Alba Cabañas, directora de l’Àrea Tècnica de Foment del Treball Nacional, i Assumpta Farran, directora de l’Institut Català d’Energia. Moderador: Josep Garriga, economista i expert en canvi climàtic.

23 de novembre del 2017, 19 hores, Sala Verdaguer
“ELS CIUTADANS I EL CANVI CLIMÀTIC: HO HEM ENTÈS?”
Debatrem i cercarem nous enfocaments i estratègies amb experts en comunicació i medi ambient.
Amb: Xavier Duran (periodista especialitzat en ciència a Televisió de Catalunya).Maria Josep Picó (periodista científica i docent a la Universitat de València)Modera: Anna Pérez (ambientòloga i coordinadora de la campanya Climate Tracker).

Aquests debats s’emmarquen dins del cicle “Diàlegs Ambientals” organitzats conjuntament amb el Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya i el Centre de Cultura Contemporania de Barcelona.

 

 

 

Propostes per aquest propers mesos

 

 

 

Durant els propers mesos prepararem la programació a partir de les novetats i interessos del moment, de les oportunitats de col·laborar amb altres seccions, tertúlies de la casa o entitats que vulguin ajudar en la difusió de les Ciències i la Tecnologia al nostre país.
També, a partir del formulari que us invitem a omplir i de les vostres pròpies aportacions o suggeriments, ens ajudaran a dissenyar i perfilar unes activitats el màxim ajustades a les vostres expectatives.

 

 

 

Actualitza el teu perfil

 

 

 

En aquest enllaç trobareu el formulari on podreu comunicar les vostres dades i, així, facilitar molt més un apropament i personalització dels continguts i activitats de la Secció de Ciències i Tecnologia.

 

 

 

Ricard Faura i Homedes
Ponent de la Secció de Ciències i Tecnologia

twitter: @ricardfaura
web personal: ricardfaura.eu
ricard@ricardfaura.net